photo
Αρχική
52η Νεανική Κυριακή 2 Ομίλων στις 4 Μαίου
Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλανός   
28.04.14

Ο Σ. Ο. Παγκρατίου και ο Σ. Μ. Α. Ο. Καισαριανής, διοργανώνουν την Κυριακή 4 Μαίου, την 52 Νεανική Κυριακή για παιδιά, στο γνωστό εντευκτήριό τους στην οδό Ζηνοδότου 22 στο Παγκράτι. Η Νεανική Κυριακή, γίνεται ξεχωριστά σε 2 ομίλους . Στον Α' Όμιλο,  έχουν δικαίωμα συμμετοχής παιδιά των τάξεων από Νηπιαγωγείο ως Γ' Δημοτικού, πραγματοποιείται με ελβετικό σύστημα 5 γύρων, 10' χρόνο σκέψης ανά παίκτη και διεξάγεται από τις 4.00μμ εώς τις 6.30μμ και στον Β' Όμιλο, στον οποίο  συμμετέχουν παιδιά από Δ' Δημοτικού ως Γ' Γυμνασίου, είναι επίσης με ελβετικό σύστημα 5 γύρων, 10' χρόνο σκέψης ανά παίκτη και διεξάγεται από τις 7.00μμ-9.30μμ.

Προσοχή, στον Β' ‘Ομιλο κατ' εξαίρεση, μπορούν να αγωνιστούν παιδιά μικρότερων τάξεων, τα οποία ανήκουν μόνο στους ομίλους μας και είναι σε προχωρημένο επίπεδο. Η συμμετοχή όπως πάντα, είναι ελεύθερη και δωρεάν και πρέπει να δηλώνεται αυστηρά 10 λεπτά τουλάχιστον πριν την αρχή των αγώνων. Θα υπάρχουν έπαθλα για τους νικητές ενώ μέλη μας με αρκετή εμπειρία στον χώρο του σκακιού, θα εγγυώνται για την ασφάλεια των παιδιών .

 
Αποτελέσματα 51ης νεανικής Κυριακής 6/4/2014
Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλανός   
09.04.14
51neaniki_a

Στον Α' Όμιλο ο οποίος είχε συνολικά 24 συμμετοχές και ήταν για μικρότερης ηλικίας παιδιά (Νηπιαγωγείο-Γ' Δημοτικού), την πρώτη θέση με 5/5 κατέκτησε ο Κουλούρης Βαγγέλης (χρυσό). Στην συνέχεια είχαμε ισοβαθμία με 4/5 στις θέσεις 2-5 ανάμεσα στους Τρουπή Γιώργο Δημήτρη (πήρε χρυσό ως πρώτος Α΄Δημοτικού), Καραγιώργο Νικόλα (ασημένιο) και Γαλάνη Γιάννη (ασημένιο)   . Πρώτο κορίτσι αναδείχθηκε η Ανδριοπούλου Ελένη (χρυσό) με 2,5/5 και πρώτο νήπιο ο Τσεκούρας Στέφανος (χρυσό) με 3/5.

 

 

 

Αναλυτικά αποτελέσματα  εδώ

 

 

 

(Στη φωτογραφία οι νικητές, πίσω και από αριστερά Καραγιώργος, Κουλούρης, Γαλάνης, Ανδριοπούλου και μπροστά πάλι από αριστερά Τσεκούρας και Τρουπής).

 

 

 

 

51neaniki_b

 

Στον Β' Όμιλο ο οποίος είχε συνολικά 26 συμμετοχές και ήταν για μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά (Δ'Δημοτικού-Γ' Γυμνασίου), την πρώτη θέση με 5/5 κατέκτησε ο Μιχαηλίδης Φώτης (χρυσό). Στην δεύτερη θέση ήταν ο Βασιλόπουλος Λευτέρης (ασημένιο) με 4,5/5 ενώ στην τρίτη θέση  ο Μουταφίδης Βαγγέλης με 4/5 (πήρε χρυσό ως πρώτος Δ΄Δημοτικού). Πρώτο κορίτσι με 3/5 αναδείχτηκε η Μανωλούδη Αλκυόνη (χρυσό) με 3,5/5.

 

 

Αναλυτικά αποτελέσματα  εδώ

 

 

 

(Στη φωτογραφία οι νικητές, από αριστερά Μανωλούδη, Μουταφίδης, Βασιλόπουλος και Μιχαηλίδης)

 

 

 

 

 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους καθώς και οι διαιτητές μας  Επιτηδείου Επιστήμη και Γερούκαλης Χρήστος για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων.  

 

 
Διάλεξη του Γιάννη Παπαϊωάννου, 13 Απριλίου
Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλανός   
06.04.14
papaioannou_acrop09

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

στις 19:00

 

Ο GΜ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

 

ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟΝ

ΟΜΙΛΟ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

 

Τουρνουά των Διεκδικητών 2014

 

O ΣO Παγκρατίου και ο ΣΜΑΟ Καισαριανής, σας καλούν σε διάλεξη που θα δώσει, την Κυριακή 13 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ., ο γκραντ μαιτρ, μέλος της εθνικής μας ομάδας και 3 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος Γιάννης Παπαϊωάννου, με θέμα

«Τουρνουά των Διεκδικητών 2014»

Στη διάλεξη που θα ακολουθήσει, θα γίνει ανάλυση παρτίδων από το Τουρνουά των Διεκδικητών 2014 το οποίο έγινε στη πόλη Χάντι Μανσίσκ της Ρωσίας και ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου. Ο νικητής, θα διεκδικήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή από τον 23χρονο Νορβηγό αστέρα του σκακιού Μάγκνους Κάρλσεν. Στο τουρνουά, έλαβαν μέρος μερικοί από τους ισχυρότερους σκακιστές του πλανήτη αυτή τη στιγμή. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο 43χρονος Ινδός τέως και 5 φορές συνολικά Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βισβανάθαν Ανάντ, ο οποίος δείχνει να επανακάμπτει ψυχολογικά από την περσινή του ήττα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από τον Κάρλσεν.

Θα δοθεί υλικό με σημειώσεις.

Η διάλεξη θα δοθεί στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι. 

 

 
25ο Τουρνουά ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ. Δυο Τουρνουά για παίκτες επάνω και κάτω από 1900 Διεθνές ΕΛΟ
Γράφει ο/η Τάνια Καραλή   
11.02.14
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
Γράφει ο/η Γερούκαλης Θανάσης   
10.04.14
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

&

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝ
ΗΣ
Αθήνα, 29 Μαρτίου 2014


Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
 
 
Ο Σκακιστικός Όμιλος Παγκρατίου και ο Σκακιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Όμιλος Καισαριανής, με βάση τις σχετικές διατάξεις των καταστατικών τους, καλούν τα μέλη τους σε Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Απριλίου 2014, στις 11:00 π.μ. στο εντευκτήριο των συλλόγων, Ζηνοδότου 22, Παγκράτι.
Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:
1. Παρουσίαση και έγκριση αγωνιστικού, διοικητικού και οικονομικού απολογισμού από 01-01-2013 έως 13-04- 2014 και απαλλαγή των μελών των απερχόμενων Διοικητικών Συμβουλίων από κάθε ευθύνη.

2. Παρουσίαση και έγκριση οικονομικού προϋπολογισμού και διοικητικού-αγωνιστικού προγραμματισμού για το 2014.

3. Αποφάσεις σχετικά με τα παράβολα αναγνώρισης συμμετοχής σε διασυλλογικές και ατομικές διοργανώσεις.
4. Εκπροσώπηση των συλλόγων σε Ε.Σ.Ο. - Ε.Σ.Σ.Ν.Α.
5. Άλλα θέματα που θα τεθούν από μέλη της Γενικής Συνέλευσης.
6. Αρχαιρεσίες για την εκλογή, με διετή θητεία, εννέα τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών των νέωνΔιοικητικών Συμβουλίων, καθώς και τριών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στις διάφορες ψηφοφορίες έχουν μόνο τα ταμειακώς ενήμερα μέλη των δύο συλλόγων.

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Σ.Ο.Παγκρατίου και του Σ.Μ.Α.Ο.Καισαριανής.


Γερούκαλης Αθανάσιος
 
51η Νεανική Κυριακή 2 Ομίλων στις 6 Απριλίου
Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλανός   
31.03.14
Ο Σ. Ο. Παγκρατίου και ο Σ. Μ. Α. Ο. Καισαριανής, διοργανώνουν την Κυριακή 6 Απριλίου, την 51 Νεανική Κυριακή για παιδιά, στο γνωστό εντευκτήριό τους στην οδό Ζηνοδότου 22 στο Παγκράτι. Η Νεανική Κυριακή, γίνεται ξεχωριστά σε 2 ομίλους . Στον Α' Όμιλο,  έχουν δικαίωμα συμμετοχής παιδιά των τάξεων από Νηπιαγωγείο ως Γ' Δημοτικού, πραγματοποιείται με ελβετικό σύστημα 5 γύρων, 10' χρόνο σκέψης ανά παίκτη και διεξάγεται από τις 4.00μμ εώς τις 6.30μμ και στον Β' Όμιλο, στον οποίο  συμμετέχουν παιδιά από Δ' Δημοτικού ως Γ' Γυμνασίου, είναι επίσης με ελβετικό σύστημα 5 γύρων, 10' χρόνο σκέψης ανά παίκτη και διεξάγεται από τις 7.00μμ-9.30μμ.
Προσοχή, στον Β' ‘Ομιλο κατ' εξαίρεση, μπορούν να αγωνιστούν παιδιά μικρότερων τάξεων, τα οποία ανήκουν μόνο στους ομίλους μας και είναι σε προχωρημένο επίπεδο. Η συμμετοχή όπως πάντα, είναι ελεύθερη και δωρεάν και πρέπει να δηλώνεται αυστηρά 10 λεπτά τουλάχιστον πριν την αρχή των αγώνων. Θα υπάρχουν έπαθλα για τους νικητές ενώ μέλη μας με αρκετή εμπειρία στον χώρο του σκακιού, θα εγγυώνται για την ασφάλεια των παιδιών .
 
Νικητής ο Νικολάου στο 24 τουρνουά άνω του 1900 των ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ
Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλανός   
24.02.14
24anw_1900

Με νικητή για δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά άνω του1900 τον Γιώργο Νικολάου με 6/7, ολοκληρώθηκε το 24ο τουρνουά των ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ. Δεύτερος με 5,5/7 ήταν ο Βαγγέλης Κωστόπουλος ο οποίος πέρασε στα κριτήρια ισοβαθμίας τον τρίτο Νικόλαο Τεπελένη.

 

 

 

 

 

 


Αναλυτική βαθμολογία, κληρώσεις και αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εδώ

 

 

 

 (Στη φωτογραφία οι νικητές απο αριστερά, Τεπελένης, Νικολάου και Κωστόπουλος)

 
Νικητής ο Καραχισαρίδης στο 24 τουρνουά κάτω του 1900 των ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ
Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλανός   
24.02.14

Τετραπλή ισοβαθμ24katw_1900ία΄στην κορυφή με 5/7 είχαμε στο 24 τουρνουά κάτω του1900 με τον Βασίλη Καραχισαρίδη να τερματίζει πρώτος στα κριτήρια ισοβαθμίας και να ακολουθούν στη δεύτερη θέση ο Δημήτρης Μαριανίδης, στην τρίτη ο Γιώργος Αρβανίτης και στην τέταρτη ο Ιωάννης Πανόπουλος ο οποίος ήταν και ο πρώτος έφηβος. Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η γνωστή σε όλους μας ως διαιτήτρια, Τάνια Καραλή.

 

 

 

 

Αναλυτική βαθμολογία, κληρώσεις και αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εδώ 

(Στη φωτογραφία οι νικητές απο αριστερά, Πανόπουλος, Αρβανίτης, Μαριανίδης και Καραχισαρίδης)


 
Νικητής ο Πολυμερόπουλος στο 2ο Νεανικό Ανοικτό Τουρνουά ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ κάτω των 16
Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλανός   
11.03.14
2o_neaniko_katw_16

Με νικητή τον Δημήτρη Πολυμερόπουλο με 7/7 ! ο οποίος ήταν και πρώτος δωδεκάχρονος, ολοκληρώθηκε το 2ο Νεανικό Ανοικτό Τουρνουά κάτω των 16 των ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ . Δεύτερος με 6/7 ήταν ο Ελευθέριος Φοίβος Βασιλόπουλος ενώ τρίτος με 5/7 ήταν ο Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος ο οποίος πέρασε στα κριτήρια ισοβαθμίας τον Νικόλαο Πετρίδη που τελικά κατετάγη 4ος. Πρώτο κορίτσι με 2/7 αναδείχθηκε η Παλαιοθοδώρου Βαλασία.


 

Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!

 

 

 

Αναλυτική βαθμολογία, κληρώσεις και αποτελέσματα εδώ

 

 

(Στη φωτογραφία απο αριστερά οι νικητές Πολυμερόπουλος, Βασιλόπουλος, Παλαιοθοδώρου, Χαραλαμπόπουλος και Πετρίδης)

 

 
Νικητής ο Κοκόλιας στο εσωτερικό των ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ για το 2013
Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλανός   
24.02.14
eswteriko_2013

Με νικητή για πολλοστή φορά τον Κώστα Κοκόλια με 6,5/7 έγινε η βράβευση για το εσωτερικό πρωτάθλημα των ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ του 2013. Δεύτερος με 5,5/7 ήταν ο Δημήτρης Γαλανός ενώ τρίτος ήταν ο Θανάσης Γερούκαλης με 5/7 ο οποίος πέρασε στα κριτήρια ισοβαθμίας τους ομόβαθμούς του Σταύρο Μαρουλάκο και Παναγιώτη Αναιρούση. Πρώτος έφηβος με 4,5/7 αναδείχθηκε ο Ανδρέας Τσεκούρας.

 

 

 

 

 

 

Αναλυτική βαθμολογία, κληρώσεις και αποτελέσματα εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

(Στη φωτογραφία οι νικητές από αριστερά Γαλανός, Γερούκαλης, Τσεκούρας και Κοκκόλιας)

 
Νικητής ο ΙΜ Γρηγοριάδης στο 31ο rapid των ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ
Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλανός   
11.03.14
31_rapid

Με νικητή τον IM Αλέξανδρο Γρηγοριάδη με 5,5/6 ολοκληρώθηκε το 31ο rapid των ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ. Δεύτερος με 5/6 ήταν ο Θεόδωρος Σίδερης ενώ τρίτος ήταν ο Μιχαήλ Γρηγοριάδης με 4/6 που πέρασε στα κριτήρια ισοβαθμίας τον Ανδρέα Τσεκούρα. Πρώτη γυναίκα με 3,5/6 αναδείχθηκε η Αμαλία Κουτσίδη.

 

 

 

 

 

 

 

Αναλυτική βαθμολογία, κληρώσεις και αποτελέσματα εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

(Στη φωτογραφία οι νικητές από αριστερά Σίδερης, Γρηγοριάδης πατέρας και γιός και Κουτσίδη)

 
Διάλεξη του Σπύρου Καπνίση, 16 Μαρτίου
Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλανός   
06.03.14
kapnisis

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.30

Ο GΜ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΝΙΣΗΣ

ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΣΙΚΕΛΙΚΗ - ΔΡΑΚΟΣ

(ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ)

 

O ΣOΠαγκρατίου και ο ΣΜΑΟΚαισαριανής, σας καλούν σε διάλεξη που θα δώσει, την Κυριακή 16 Μαρτίου , στις 7:30 μ.μ., ο GM και Προπονητής σκακιού Σπύρος Καπνίσης, με θέμα

«ΣΙΚΕΛΙΚΗ - ΔΡΑΚΟΣ (ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ)»

Στη διάλεξη που θα ακολουθήσει, θα γίνει ανάλυση των βασικών ιδεών που κρύβονται πίσω από μια απ' τις πιο επιθετικές και συναρπαστικές βαριάντες της σικελικής άμυνας, τον ΔΡΑΚΟ, που χαρακτηρίζεται από τις κινήσεις 1.ε4 γ5 (σικελική άμυνα) 2.Ιζ3 δ6 3.δ4 γχδ4 4.Ιχδ4 Ιζ6 5.Ιγ3 η6 (βαριάντα του δράκου). Ο Σπύρος Καπνίσης, μέσα από την πλούσια εμπειρία του, θα μοιραστεί μαζί μας τις βασικές στρατηγικές που ακολουθούν και οι δύο πλευρές, λευκών και μαύρων, εμβαθύνοντας κυρίως στις αμυντικές δυνατότητες των μαύρων. Η σικελική του Δράκου, ανεξαρτήτως του αν αποτελεί ή όχι, μέρος του βασικού ρεπερτορίου ενός ενεργού σκακιστή, σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά τόσο σε επίπεδο γνώσεων βασικών μοτίβων επίθεσης και άμυνας όσο και στη γενικότερη σκακιστική κατανόηση που απορρέει μέσα από τις ασυμμετρίες του ίδιου του ανοίγματος. Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλούς κορυφαίους σκακιστές, σε κάποια στιγμή της καριέρας τους, αποτέλεσε μέρος του βασικού τους οπλοστασίου έναντι του ε4, ανάμεσά τους οι Κασπάροβ, Τοπάλοβ, Κάρλσεν, Νακαμούρα, Ιβαντσούκ, Ρατζάμποβ και πολλοί άλλοι.

Θα δοθεί υλικό με σημειώσεις

Η διάλεξη θα γίνει στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 79 - 91 από 473

Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Ημερολόγιο Συλλόγου

« < Δεκέμβριος 2017 > »
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Πρόσφατες δραστηριότητες συλλόγου

Δέν υπάρχουν γεγονότα